Življenjsko zavarovanje

je ena od glavnih oblik zavarovanj za zaščito vašega premoženja.

Zamislite si, da ste mlada družina z dvema majhnima otrokoma. Ravnokar ste kupili novo stanovanje, za katerega morate odplačevat kredit. Premija za odplačilo vzame kar precejšen del vašega dohodka. Kako bo vaša družina odplačala dolg, če vas ne bo?

Če ne bo zavarovalnega kritja, se bodo morali dolgovi poplačati iz obstoječega premoženja. Ponavadi pa mlada družina tega nima prav veliko.

Zavarovalna vsota za življenjsko zavarovanje je obratno sorazmerna z vašim premoženjem. Če je vašega premoženja manj, je zavarovalna vsota višja in če je premoženja več, je zavarovalna vsota manjša.

Gotovi morate biti tudi, da v vsakem primeru denar bo za šolanje otrok, za nakup oblek, ne glede na to, kaj se bo dogodilo.In ravno ta tveganja pokrivajo življenjska zavarovanja.

Kdaj kupiti življenjsko zavarovanje?

Preden pa se odločite za sklenitev življenjskega zavarovanja, je potrebno razmisliti o več faktorjih, ki vplivajo na odločitev. Kaj pravzaprav želite? Ali želite biti le zavarovani ali pa želite še varčevati za dodatno pokojnino? Šele nato razmišljajte o zavarovanju, saj boste imeli jasno sliko, kaj želite.

Na splošno pa velja pravilo: Življenjska zavarovanja predstavljajo temelj celotnemu premoženju!

Razlogi za sklenitev življenjskega zavarovanja

Obstaja nekaj dobrih razlogov za sklenitev take vrste zavarovanj:Pokojninska vrzel

bo prav gotovo krojila življenjski slog in standard slovenskim državljanom. Preberite članek:Pokojninska vrzel ali kako globoko lahko pademo .

Da boste na varni strani, zahtevajte BREZPLAČNO SVETOVANJE! Prikličete nas na TEL. 01/ 428 99 90 ali GSM 040 17 11 17

Zavarovalnica Sava Triglav Croatia zavarovanje Zavarovalnica Wiener Stadtische Allianz Slovenija Generali Zavarovalnica Vzajemna