Varčevanje v skladih prek življenjskega zavarovanja

Z razvojem kapitalskega trga v Sloveniji, so se tudi zavarovalnice odzvale novim trendom. Pripravile so različne tarifne programe v obliki naložbenih življenskih zavarovanj. Je odgovor na trend globalizacije in in odpiranja tujih trgov tudi slovenskim državljanom.

Naložbeno zavarovanje ponuja večina zavarovalnic. Že v eni sami lahko naletimo na variacije različnih naložbenih zavarovanj, ki se med seboj razlikujejo v detajlih ter stroških.

Naložbena življenjska zavarovanja so prioritetno namenjena vsem tistim, ki želijo biti zavarovani, vendar želijo od svoje naložbe več, kot samo ohranjanje vrednosti vloženih sredstev!

So lahko življenjsko zavarovani, hkrati pa investirajo v investicijske sklade. Vendar pozor. Tudi tu obstajajo velike razlike.

 

Lahko investirate v sklade z različnimi naložbenimi tveganji in razpršenostjo:

 • Konzervativne,
 • Uravnotežene
 • Delniške
 • Indeksne


Poleg tega pa imate možnost investirati sredstva na:

 • trg domačega kapitala
 • globalne kapitalske trge


Priporočljivo je, da se, preden sklenete takšno polico, poučite o delovanju kapitalskega trga ali pa se posvetujete s svetovalcem. Morda vam bo prihranjenih nekaj sivih las.

V današnjem času ne pomenijo le zavarovanja. Nudijo vam zelo dobre možnosti za investiranje v domače in tuje vzajemne sklade. Na slovenskem trgu imate že zelo dobro ponudbo različnih oblik teh oblik zavarovanj. Katero izbrati, je stvar želj in ciljev vsakega posameznika, pri katerem je potrebno upoštevati tudi stopnjo sprejemanja tveganja.

 

Donosnost naložbenega življenjskega zavarovanja

V povprečju na dolgo dobo (15-20 let) lahko statistično pričakujete bistveno boljše donose, kot jo ponujajo klasična mešana zavarovanja. Nekateri zavarovalni produkti so skorajda le še varčevalne tarife, kjer skorajda ni več zavarovanja, le še investiranje v vrednostne papirje prek izbranega sklada.

Generalno gledano pa je taka oblika zavarovanj zelo priporočljiva. Predvidena doba vplačevanja od 10 do 30 let. Glede na dobo pa lahko vsaj na začetku investirate v delnice, kar vam lahko dolgoročno bistveno izboljša povprečno donosnost na investirana sredstva. Bolj kot se bliža iztek police, več sredstev preusmerjate v konzervativnejše oblike v sklopu naložbenega zavarovanja. S tem prenosom zavarujete sredstva pred tečajnimi nihanji in zaščitite glavnico.

Metoda povprečnega stroška

Poleg tega pa se z metodo povprečnega stroška (avarage cost effect) izognete nekaterim nevarnostim. Omogoča, da kupujete manj, ko so vrednosti vrednostnih papirjev visoke in hkrati omogoča kupovati več, ko se vrednosti znižajo.

 

Fleksibilnost naložb

Imate tudi možnost, da zamenjate investicijski sklad iz delniškega v obvezniški in obratno. Tako lahko ob tudi regulirate in prilagajate tveganost s tem pa tudi donosnost naložbe. Priporočamo, da take spremembe urejate šele po posvetu z vašim finančnim svetovalcem.

Zakaj sodelovati z nami?

 • zastopamo vse pomembnejše zavarovalnice, zato je naša agencija pri svetovanju neodvisna
 • nudimo nezgodna, kolektivna, družinska ter skupinska nezgodna zavarovanja
 • naše delo temelji na dolgoletnih izkušnjah in znanju
 • imamo vse zahtevane licence na zavarovalnem in investicijskem področju
 • poznamo prednosti in slabosti posameznih nezgodnih zavarovanj
 • naš cilj je dolgoročno sodelovanje - predpogoj za to je vaše zadovoljstvo
 • navsezadnje - zavarovalni agentje zastopajo zavarovalnico, mi zastopamo interese strank!
 • skrbimo za vaša zavarovanja

 

Potrebujete brezplačen nasvet?

Če razmišljate, da potrebujete ali boste potrebovali življenjsko zavarovanje, pa ne veste katero izbrati, zahtevajte brezplačno svetovanje.

Prepričani smo, da boste pridobili koristne informacije in nasvete, ki vam bodo pomagali pri odločitvi!

Zavarovalnica Sava Triglav Croatia zavarovanje Zavarovalnica Wiener Stadtische Allianz Slovenija Generali Zavarovalnica Vzajemna