Individualno nezgodno zavarovanje
So zavarovanja, ki zavarovancu nudi osnovno socialno zaščito v njegovi aktivni dobi. Ni vprašanje ali rabite nezgodno zavrovanje. Vsak ga rabi! Vprašanje je le, kolikšne so zavarovalne vsote.

Med nezgodnimi zavarovanji ločimo podvrste in sicer zavarovanje:

  • nezgodne smrti
  • nezgodne invalidnosti
  • dnevne odškodnine
  • bolnišnični dan
  • zdraviliški dan
  • naravna smrt


Najpomembnejša od njih je zavarovanje invalidnosti za primerno visoko zavarovalno vsoto. Vendar pa v praksi opožamo, da se ljudje rajši odločajo za manjše zavarovanja, le do bodo imeli zavarovano dnevno odškodnino.

To je razmišljanje na kratki rok. Predpostavimo, da ste zavarovani za sledeče zavarovalne vsote;

  • nezgodna smrt: 50.000 €
  • nezgodna invalidnost: 100.000 €
  • dnevna odškodnina: 10 €


To vas bo stalo okoli 380€ letno. Pri tem znesku dnevna odškodnina predstavlja kar 30% letne premije! Vprašajte se, kolikokrat ste bili v pretelih letih poškodovani, da ste lahko dobili dnevno odškodnino? Predpostavimo, da postanete 100% nepokretni invalid. Iz naslova zavarovanja dobite 100.000€ kar ponavadi ne zadošča niti preureditev stanovanja in za nakup dvigala.

Vendar to še ni vse! Od česa boste pa živeli? Državne invalidske pokojnine so majhne. S tem pa se vam bo drastično poslabšal socialni položaj.

Zato priporočamo, da raje sredstva namesto v dnevno odškodnino namenite za dolgoročno povečanje socialne varnosti - torej v dvig zavarovalnih vsot. Če se odrečete dnevni odškodnini v primeru zgoraj, za enak letni znesek povečamo zavarovalne vsote za 3x!!!

Izračunajte si ali res pomeni trenutni zaslužek ali prihranek več, kot pa socialna varnost vas in vaših bližnjih?

Kako se zavarovati ceneje?

Če imate družino, je bistveno ceneje zavarovati družinske člane pod družinsko tarifo,  praviloma pa je kolektivno nezgodno zavarovanje še cenejše.  Pozanimajte se v podjetju ali že imate takšno zavarovanje sklenjeno. Priključite se mu.

Če takšnega zavarovanja še nimate, pošljite nam povpraševanje, z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.

Pišete nam na naslov info@nasvet.info, ali pa nas pokličete na telefonsko številko 01/ 428-99-90, oz. 041-366-507.

Zavarovalnica Sava Triglav Croatia zavarovanje Zavarovalnica Wiener Stadtische Allianz Slovenija Generali Zavarovalnica Vzajemna