Klasično življenjsko zavarovanje

V medijih boste večkrat zasledili termin "Klasično življenjsko zavarovanje", kar pomeni mešano življenjsko zavarovanje.

So med najbolj razširejenimi med vsemi v Sloveniji. Razlog za to je bil v tem, da  drugih zavarovanj zavarovalnice dolgo niso ponudile na trg, po finančni krizi v letu 2008 pa so za prebivalstvo ponovno aktualna. Značilnost zavarovanj je, da ima ob doživetju - izteku zavarovalne police praviloma garantirano nominalno izplačilo v višini zavarovalne vsote.

To življenjsko zavarovanje ima kombinacijo zavarovanja za primer smrti ter varčevalno komponento. Pravzaprav se razlikuje od "kasko" zavarovanja le v varčevalnem delu. Tu se doda del sredstev, ki se nato investirajo v vrednostne papirje. Žal pa so predpisi takšni, da je portfelj te naložbe tako zelo konzervativen, posledično je donosnost naložbe slaba.

V povprečju je do 85% sredstev, namenjenih za varčevanje investiranih v konzervativne naložbe; obveznice, denarne depozite, zakladne menice in podobno. Torej v nizko donosne vrednostne papirje. V povprečju dosega povprečni pripis dobička na zavarovalni polici le do 3%. To pa pomeni v najboljšem primeru morda le ohranjanje vrednosti investiranega denarja

Več o tej dilemi si lahko preberete v članku "Varna ali nevarna zavarovalna polica"

V praksi pa se je že pokazalo, da so v večini primerov takšna zavarovanja sklenjena popolnoma neustrezno. Vendar to ni problem le v Sloveniji, s tem se spopadajo povsod po Evropi.

Zavarovalne vsote na sklenjenih policah so praviloma prenizke. Pravzaprav morda pokrijejo stroške pogreba, nikakor pa ne tistih rizikov, za katere so prvenstveno namenjena - ekonomsko-socialno zaščito otrok.

Takšna zavarovanja lahko vključujejo tudi nezgodna zavarovanja. Zaradi podzavarovanosti so zavarovanci posledično tudi nezgodno podzavarovani. In to v povprečju tudi za 5x in več!

Priporočamo, da si več o nezgodnih zavarovanjih preberete s klikom tukaj...

Zakaj sodelovati z nami?

  • zastopamo vse pomembnejše zavarovalnice, zato je naša agencija pri svetovanju neodvisna
  • nudimo nezgodna, kolektivna, družinska ter skupinska nezgodna zavarovanja
  • naše delo temelji na dolgoletnih izkušnjah in znanju
  • imamo vse zahtevane licence na zavarovalnem in investicijskem področju
  • poznamo prednosti in slabosti posameznih nezgodnih zavarovanj
  • naš cilj je dolgoročno sodelovanje - predpogoj za to je vaše zadovoljstvo
  • navsezadnje - zavarovalni agentje zastopajo zavarovalnico, mi zastopamo interese strank!
  • skrbimo za vaša zavarovanja


Ali že imate sklenjeno polico življenjskega zavarovanja? Potrebujete več informacij?  Kliknite tukaj...

Zavarovalnica Sava Triglav Croatia zavarovanje Zavarovalnica Wiener Stadtische Allianz Slovenija Generali Zavarovalnica Vzajemna