»INSTANT« ZAVAROVALNI ZASTOPNIK!

Današnji članek je resnična zgodba, ki se je pripetila eni od naših strank. Je zgodba, kako različni »svetovalci« ali zavarovalni zastopniki ljudi zavajajo in speljejo na tanek led.
Zgodba o tem, kako lahko lahkoverno zapravite denar za nič!


Biti zavarovalni zastopnik je odgovorno delo. S pravilnimi nasveti ljudem omogočajo, da zmanjšujejo tveganje, da ne izgubijo svoje premoženje. Med takšna zavarovanja pa prav gotovo štejejo tudi življenjska zavarovanja.

Z nestrokovnostjo pa ga lahko ogrozijo.

Različne svetovalne agencije novačijo nove in nove zastopnike, ki jih strokovno nepodkovane pošiljajo po terenu za sklepanje zavarovalnih polic. Veliko jih nima opravljene licence za opravljanje zavarovalnih poslov. Imajo opravljen le enodnevni seminar in že se ponašajo z nazivom svetovalca. In takšnih »instant« zastopnikov v Sloveniji kar mrgoli!

So vaš najnevarnejši sogovornik. Svetovali vam bodo tisto, kar napeljuje vodo na njihov mlin. Vi pa si boste nakopali nepotrebne stroške in slabo voljo.

Naša zgodba govori o enem od takšnih primerov. (Opomba:zaradi zaščite podatkov so izpuščeni vsi pomembnejši podatki, ki bi lahko vplivali na razkritje identitete stranke ali zavarovalnice)

Stranki (poimenujmo ga g. Jože) sem osebno pred nekaj več kot tremi leti svetoval. Sklenila sta vzajemno naložbeno življenjsko zavarovanje s priključenim nezgodnim zavarovanjem. Polico, ki uživa med Slovenci velik ugled .

Pred kratkim me g. Jože pokliče za nasvet. Vprašanje se je glasilo:

»Kaj se bolj splača storiti s tem zavarovanjem:

  • ali naj odkupi sredstva?
  • ali naj polico zamrzne?«


Prav začuden sem ga vprašal, zakaj to želi storiti.

Odgovor je bil sila enostaven. Pri njemu je bila »zavarovalna« zastopnica. Njen (neodgovoren in nestrokoven) nasvet je bil, da njuna obstoječa polica ni v redu.(?!)

Razlog: imata sklenjeno nezgodno zavarovanje, ki je po njenem mnenju nepotrebno in drago, poleg tega pa je še vzajemna polica.

Gospodu Jožetu in njegovi ženi je zastopnica svetovala, naj obstoječo polico zamrzneta ali odkupita. Seveda ni pozabila ponuditi novih. In tako so sklenili vsak svojo polico življenskega zavarovanja, seveda brez nezgodnega zavarovanja!!! In to pri isti zavarovalnici in enakim produktom. (kako neodgovorno!)

Stranki sem v najinem razgovoru razložil, da je z vplačili v obstoječo polico že plačal večino sklenitvenih stroškov. Zato bo vsakim naslednjim letom vse bolj donosna.

Sedaj pa je odprl še dve polici, za katere mora ponovno plačati vse začetne stroške (roko na srce - niso majhni). In če odkupi obstoječo polico, je veliko denarja vrgel skozi okno. Popolnoma nesmiselno.

Epilog te zgodbe še ni napisan, saj srečen konec še rešujemo.

Da se tudi Vam ne bo zgodilo kaj podobnega, od zavarovalnega zastopnika zahtevajte, naj se izkaže z izkaznico o opravljenim strokovnim izpitom.

Da ne bo kasnejše nepotrebne nejevolje in jeze, nam postavite vprašanje.

Preverite, kaj so vam svetovali zastopniki. Z veseljem Vam bomo odgovorili in neodvisno svetovali.

Ne razmetavajte z denarjem po nepotrebnem!

Za več informacij nas pokličite na tel: 01/428-99-90 ali zahtevajte brezplačno svetovanje.Vaši dvomi bodo odplavali po vodi...

Avtor: Blaž ZALAR

Zavarovalnica Sava Triglav Zavarovalnica Wiener Stadtische Allianz Slovenija Generali Zavarovalnica Vzajemna Prva Grawe Zavarovalnica